Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Τηλεργασία, γράφει ο Βύρων - Άγγελος Μαλιαχώβας

 


Τηλεργασία είναι μια μορφή εργασίας η οποία ασκείται από ένα άτομο εκτός του παραδοσιακά ορισμένου εργασιακού χώρου και κατά την οποία γίνεται χρήση υπολογιστών και άλλων μέσων τηλεπικοινωνίας. Κατ΄ επέκταση, με την τηλεργασία ο άνθρωπος μπορεί να εργάζεται οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Επιπλέον, υπάρχει αυτονομία ως προς τα ωράρια και το χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα να επηρεάζει θετικά τον εργαζόμενο και να του δημιουργεί την αίσθηση ελευθερίας. Ιδιαίτερη σημασία, βέβαια, έχει το ότι δίνεται η ευκαιρία εργασιακής απασχόλησης σε ομάδες ανθρώπων, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος, εξαιτίας της τηλεργασίας αναδιοργανώνονται οι επιχειρήσεις, αυξάνεται η παραγωγικότητα και βελτιώνεται η διαχείριση των εργασιών τους.

Από την άλλη πλευρά αξίζει να σημειωθούν και οι αρνητικές πλευρές της τηλεργασίας. Πρώτα   απ’ όλα, δημιουργείται το αίσθημα της απομόνωσης στον τηλεργαζόμενο, ο οποίος αδυνατεί να αναπτύξει συναδελφικές σχέσεις. Επιπρόσθετα, ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από την πολύωρη έκθεση στα μέσα της τεχνολογίας.

Κλείνοντας, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της, όλοι γνωρίζουν τις αμέτρητες επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει η τηλεργασία και πόσο χρήσιμη φάνηκε στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας.        

ΜΑΛΙΑΧΩΒΑΣ ΒΥΡΩΝ –ΑΓΓΕΛΟΣ (Β2)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου